Naam: Sidhe’s Rathnait
Roepnaam: Robin
Geboren: 22 juli 2002
Eigenaren: Ellen Wolvenkamp en Koos Muller

Hoera....onze Robin is op 22 juli 10 jaar geworden!

Ze is altijd een heel levendig, speels hondje geweest en ze toonde al die jaren erg jong. Alleen een paar maanden geleden hadden Koos en ik het idee dat ze nu toch wel een beetje last van haar ouderdom begon te krijgen
Weinig eetlust, rustiger lopen, minder spelen. In wandelen had ze niet zoveel zin in, halverwege bleef ze ineens stokstijf staan en wilde ze liever naar huis.
Echt een oude hond dachten wij.
Totdat ze langzamerhand steeds meer ging drinken. Je zette een bak water neer en klok, klok klok....er kwam geen eind aan. We moesten soms gewoon haar waterbak weghalen om ze te laten stoppen met drinken.
Dus wij naar de dierenarts: we waren bang voor suikerziekte of iets dergelijks, maar daar constateerden ze een blaasontsteking.
Na heel veel antibiotica werd ze beter verklaard. Maar… toen bleek ze een baarmoederontsteking te hebben.
Opnieuw antibiotica en hormooninjecties.
Ik kon me herinneren, dat onze dierenarts ooit had gezegd dat het beter is om teefjes als ze jong zijn te steriliseren, dit om te voorkomen dat ze op oude leeftijd problemen met de baarmoeder krijgen. Maar zei hij: (en hij bedoelde dit niet gemeen) “ieder nadeel heeft zijn voordeel, want Iertjes worden gemiddeld niet zo oud.” Dat weten wij ook wel sinds wij Ieren hebben, maar in het geval van Robin ging dat toch niet op. Want, om een lang verhaal kort te maken: gelukkig knapte ze ook hier van op en is ze weer ons oude ( jonge) vertrouwde hondje.

Robin is de laatste nog in leven zijnde Ier uit het eveneens laatste door Noortje Esbach gefokte nest van de kennel Sidhe. Bij Noortje kon je niet een hondje uitzoeken, maar zij zocht een hondje voor jou uit.
En zo kregen wij Robin. Dank zij Noortje hebben wij al 10 jaar van een gezonde Ierse Wolfshond mogen genieten.
Het was daarom wel even slikken toen we hoorden dat Noortje deze zomer is overleden.

De foto is gemaakt op het moment dat Robin opkijkt omdat ik fluister: wil je eierkoek? We hopen dat we haar nog lange tijd kunnen verwennen met eierkoeken, want daar is ze helemaal gek op!


Koos en Ellen
Robin