In memoriam Piet Caspers 1934 - 2017

Piet Caspers 1934 - 2017 | © Nederlandse Ierse Wolfshond Club Onlangs bereikte ons het droevige bericht dat de heer Piet Caspers op 22 november jl. is overleden. De heer Caspers of zoals hij altijd zei "zeg maar gewoon Piet" is van meet af aan donateur van Stichting de Ierse Wolfshond geweest en toen de niwc werd opgericht verhuisde hij gewoon met ons mee.


Jarenlang heeft Piet Ierse Wolfshonden gehad. Zijn laatste Ier Astrid genaamd was een speciaal dametje zij weigerde namelijk consequent om in de auto te stappen. Daar was natuurlijk wel een reden voor daar Piet, een paar jaar eerder, samen met zijn Ier een ongeluk heeft gehad op de snelweg. Piet kwam vanaf dat moment zonder Ier Astrid naar de activiteiten en 'leende' dan een Ier van een andere aanwezige. Daarnaast maakte hij urenlange wandelingen met zijn speciale dametje door de duinen en langs het strand van Noordwijk. Nadat het speciale dametje was overleden en de leeftijd een rol ging spelen werd de laatste hond van Piet een 'retriever-achtig' opvang hondje, die vooral luid en langdurig kon en bleef blaffen.

Was Piet tijdens zijn werkzame leven gevangenenbewaarder na zijn pensionering is hij gaan schilderen, portretschilderen wel te verstaan. Zijn honden en andere dieren genoten hierbij zijn voorkeur. Regelmatig stuurde hij foto's van zijn schilderijen 'is een hobby hoor'  schreef hij er dan bij.

Vorig jaar december was Piet nog aanwezig op de Winterwandeling. Het wandelen langs het strand liet hij voor wat het was maar hij genoot van de Ieren en hun eigenaren. "Tot volgend jaar", zei hij na afloop. Helaas is Piet er de komende Winterwandeling niet bij.

Wij wensen de kinderen en overige familie van Piet veel sterkte bij het verwerken van hun verlies.

Namens leden en bestuur,

Trudy Zantingh, secretaris

NB. De uitvaartplechtigheid van Piet heeft op 30 november 2017 in Lisse plaats gehad.