Banya 11 jaar

© 2017 Banya oet Kepel | Paul en Yvonne Kein hesselink © 2017 klavertje vier | Dutch Irish Wolfhound Club

Beste allemaal.

Vandaag, 14 April 2017 is onze Ierse wolfshond "Banya" 11 jaar geworden.
Van een klein hondje van +/- 7 kg. is ze uitgegroeid tot een forse hond van +/- 58 kg, met een heel mooi karakter en een eigen wil.
Ze is echt een lieverd, er zit geen centje kwaad in, als er eens zo'n klein "lawaaimakertje" aan komt scheuren kijkt ze soms even op, en gaat dan verder met het bestuderen wat er allemaal in het gras zou kunnen liggen.

 Het heeft qua gezondheid weleens tegengezeten (herhaalde longontsteking), maar met hulp van onze dierenartsenpraktijk (ABC voor dieren), is ze er tot nu toe-, aardig goed doorheen gekomen. Met een bezoek aan de dierenarts is ze altijd heel blij, want daar staan brokken op hoofd hoogte, dus we worden letterlijk naar binnen gesleurd.

Verder houden we behoorlijk rekening met het eten wat ze krijgt, (brokken, maar ze is ook dol op verse groente), maar krijgt nooit aardappelen/jus of vettigheid, ed. Waar ze ook dol op is-, is het schuim van een pilsje, dus als je weer zo'n Ierenneus in je oor geduwd krijgt ga ik af en toe met m'n vinger in m'n potje bier zodat ze even aan m'n vinger kan sabbelen.
De jaren beginnen nu wel een beetje te tellen, dus we houden er maar rekening mee dat we met een bejaarde op stap zijn. De achterhand wordt wat zwakker, zo zijn de wandelingen qua lengte een beetje beperkt tot een paar km., en die gaan ook wat minder snel als vroeger, dus qua tijd zijn ze ongeveer even lang.

We hopen dat we nog lang plezier van elkaar mogen hebben.

Met vriendelijke groet,

Paul & Yvonne Klein Hesselink en Banya.