Giftig - Wat mag een hond liefst niet eten

Een hond neemt een grote plaats in binnen het gezin. Vanzelfsprekend toch? Maar minder vanzelfsprekend is het, dat een hond dezelfde dingen te eten krijgt als zijn baasje. In het onderstaande een uitleg over zaken die voor ons gezond en lekker zijn, maar die absoluut niet voor de hond geschikt zijn.

Alcohol en bier
Van alcohol kan een hond net zo goed dronken worden als wij. De lever van een hond is echter gevoeliger voor alcohol dan die van ons. Alcoholvergiftiging kan dus optreden. 
De hop in bier kan bovendien zorgen voor een steeds hogere lichaams-temperatuur van de hond. Vooral de Greyhound is hier gevoelig voor.

Avocado
Deze voor ons erg gezonde en lekkere vruchten bevatten de toxische stof persine en dit kan het spijsverteringsstelsel van uw hond dusdanig irriteren, dat deze gaat braken of diarree krijgt. Ook kan er ademnood, vochtophoping rond het hart en zelfs sterfte optreden. Niet doen dus! Ook vogels zijn hier erg gevoelig voor.

Chocolade
Honden vinden (net zoals wij) chocolade héérlijk ruiken én smaken. Toch is deze lekkernij niet geschikt voor hond, kat en paard, omdat er theobromine in zit. Deze stof kan hartkloppingen en andere hartproblemen, braken, diarree, epileptische aanvallen, bloedingen en zelfs sterfte veroorzaken! Geef uw huisdier daarom nooit bonbons etc! Eén chocoladereep kan voor een kleine hond al voldoende zijn om te overlijden. Hoe meer cacao er in de chocolade is verwerkt, hoe heviger de symptomen, dus pure chocolade veroorzaakt eerder problemen dan melkchocolade. Wanneer uw huisdier veel chocolade heeft gegeten, is het verstandig een dierenarts te raadplegen.

Uien en knoflook
Hierin zit thiosulfaat, een stof die bloedarmoede kan veroorzaken, evenals braken en diarree. Van knoflook wordt wel eens gezegd dat het vlooien bestrijdt, maar dit is nog niet aangetoond door onderzoek.

Druiven en rozijnen
Sommige honden kunnen hierop zeer gevoelig reageren, met braken, acute niervergiftiging en sterfte

bron: internet