Activiteiten

za aug 04 @10:00AM - 05:00PM
Den Bosch
do aug 09 @10:00AM - 05:00PM
Benelux Winner
vr aug 10 @ 9:00AM - 05:00PM
World Dog Show
vr aug 10 @10:00AM - 05:00PM
Euro Sight Hound Show (rasgroepshow)
zo sept 02 @11:30AM - 03:30PM
Dag van de Ieren, september 2018
za sept 08 @10:00AM - 05:00PM
Rotterdam

Zomerwandeling Ugchelen

20180707-tiny van Moll, zomerwandeling

Het beloofde een niet al te warme dag te worden 7 juli jl. reden temeer voor vele NIWC-ers om met hun Ieren van heinde en verre naar Ugchelen te komen rijden voor de zomerwandeling. Een 'probeer zomerwandeling' omdat we geen idee hadden of er überhaupt belangstelling voor zou zijn. Nou belangstelling was er zeker zo'n 30 personen en ca.15 Ieren waren aanwezig.

Lees meer

pupjes geboren bij kennel v. Soffelt

Er zijn begin juni '18  pupjes geboren bij kennel v. Soffelt.
Voor meer informatie klik HIER 

Welkom bij de Nederlandse Ierse Wolfshond Club

De Nederlandse Ierse Wolfshond Club (NIWC) heeft als belangrijkste doelstelling de instandhouding en verbetering van het Ierse Wolfshondenras, de bevordering van de gezondheid en het welzijn van de tot dit ras behorende honden in het algemeen en het voorkomen en bestrijden van erfelijke gebreken van dit ras in het bijzonder.

De Nederlandse Ierse Wolfshond Club (NIWC) komt voort uit Stichting de Ierse Wolfshond (SIW) en neemt vanaf 1 januari 2012 de taken van de SIW over. De NIWC is opgericht doordat de Raad van Beheer op Kynologisch Gebied in Nederland sinds 2009 niet langer de regel 1 vereniging per ras hanteert. Daardoor is het voor de NIWC mogelijk om lid te worden van de vereniging de Raad van Beheer, waardoor de NIWC via de erkennig als rasvereniging nationaal en internationaal zich nog sterker kan maken voor ons ras.

De NIWC heeft als doelstelling: de instandhouding en verbetering van de Ierse wolfshond. Reden hiervoor is dat de gezondheid van de Ierse wolfshond te weinig aandacht krijgt en wij daardoor het risico lopen dat binnen een aantal jaren ons ras niet meer bestaat. Wij zijn van mening dat wij alles op alles moeten zetten om te voorkomen dat ons unieke ras verloren gaat.

Lees meer

DNA onderzoek naar botkanker gestart

dna onderzoek

Als u, als regelmatig deelenemer aan het door de niwc georganiseerde hartonderzoek voor onze Ieren, wel weet neemt dr. Vollmar twee buisjes bloed af bij iedere hond die voor het eerst een hartonderzoek bij haar ondergaan. Ëén buisje bloed is voor het dna-onderzoek naar DCM.  Het andere buisje bloed is bestemd voor dna-onderzoek naar botkanker, helaas een tweede meest voorkomende oorzaak van overlijden in het ras.

Inmiddels heeft dr. Vollmar zo'n 640 buisjes bloed voor het dna-onderzoek naar botkanker afgenomen en is het dna-onderzoek in oktober 2017 van start gegaan. Niet onbelangrijk om te vermelden is dat beide dna-onderzoeken naar de twee meest voorkomende oorzaken van overlijden in ons ras, ons als eigenaren of als club niets kosten. Het enige wat wij hoeven te doen is een keer met onze hond naar het niwc-hartonderzoek te gaan.

Wij danken u voor uw medewerking en hopen u zo snel mogelijk van de bevindingen van het dna-onderzoek op de hoogte te kunnen stellen.