Activiteiten

za mei 25 @ 9:00AM - 05:00PM
Oss CAC-CACIB
zo mei 26 @11:30AM - 04:30PM
Dag van de Ieren - 10 jaar NIWC
do mei 30 @ 9:00AM - 05:00PM
KCM Barsoi Club
do mei 30 @10:00AM - 04:00PM
KCM Deerhound Club
za juni 01 @ 8:00AM - 05:00PM
KCM Ierdie
za juni 01 @ 9:00AM - 05:00PM
KCM de Greyhound Club

Dag van de Ieren 2019

20180911 dag van de ieren foto yuana                                                                                                                                                                                                 Foto 2018 Yuana van IJzendoorn

Hoera!!!!

De NIWC viert dit jaar dankzij u haar 10 jarig jubileum. En dat willen we samen met u en uw Ierse Wolfshonden vieren. Samen met het bestuur hebben we een jubileumfeestje in Ierse sfeer georganiseerd waar u kunt genieten van optredens van de folkband VOLLUK die voor u Ierse én Schotse Folkmuziek en zang van Hollandse bodem ten gehore brengen.
Ook kunt u de vaak ingewikkelde Ierse dansen bewonderen tijdens de optredens van de dansgroep KELTISCH DANSJE. 

We nodigen u en uw Ierse Wolfshonden dan ook van harte uit voor deze speciale Dag van de Ieren. Om samen met ons te genieten van de diverse optredens, herinneringen op te halen, oude en nieuwe Ieren-vrienden te ontmoeten en vooral om plezier te hebben met elkaar en onze geweldige honden.
Heel graag tot ziens op zondag 26 mei in de tuin van kasteel de Kelder in Doetinchem.

De activiteitencommissie

Aanmelden? Klik HIER

Lentewandeling Oss, 7 april 2019

20190407 lentewandeling oss foto john van rooij

foto: John van Rooij

Prachtig weer, prachtige Ierse Wolfshonden, gezellige eigenaren, leuke wandeling, dat is in het kort de Lentewandeling. Hartelijke dank aan de deelnemers en organisatie.

Welkom bij de Nederlandse Ierse Wolfshond Club

De Nederlandse Ierse Wolfshond Club (NIWC) heeft als belangrijkste doelstelling de instandhouding en verbetering van het Ierse Wolfshondenras, de bevordering van de gezondheid en het welzijn van de tot dit ras behorende honden in het algemeen en het voorkomen en bestrijden van erfelijke gebreken van dit ras in het bijzonder.

De Nederlandse Ierse Wolfshond Club (NIWC) komt voort uit Stichting de Ierse Wolfshond (SIW) en neemt vanaf 1 januari 2012 de taken van de SIW over. De NIWC is opgericht doordat de Raad van Beheer op Kynologisch Gebied in Nederland sinds 2009 niet langer de regel 1 vereniging per ras hanteert. Daardoor is het voor de NIWC mogelijk om lid te worden van de vereniging de Raad van Beheer, waardoor de NIWC via de erkennig als rasvereniging nationaal en internationaal zich nog sterker kan maken voor ons ras.

De NIWC heeft als doelstelling: de instandhouding en verbetering van de Ierse wolfshond. Reden hiervoor is dat de gezondheid van de Ierse wolfshond te weinig aandacht krijgt en wij daardoor het risico lopen dat binnen een aantal jaren ons ras niet meer bestaat. Wij zijn van mening dat wij alles op alles moeten zetten om te voorkomen dat ons unieke ras verloren gaat.

Lees meer