Activiteiten

zo jan 27 @11:30AM - 03:00PM
Nieuwjaarswandeling
vr feb 01 @ 9:00AM - 05:00PM
Eindhoven CAC-CACIB
vr mrt 01 @ 9:00AM - 05:00PM
Groningen CAC-CACIB Martinidogshow
za mrt 02 @ 9:00AM - 05:00PM
Groningen Benelux Winner CAC-CACIB
vr mrt 08 @ 9:00AM - 05:00PM
Hartonderzoek
za mrt 23 @ 9:00AM - 05:00PM
Leiden CAC-CACIB

Aanmelding Nieuwjaarswandeling is gesloten

De  aanmelding voor de Nieuwjaarswandeling is wegens het bereiken van het maximaal mogelijke aantal deelnemers gesloten.
We nodigen u graag uit voor de Lentewandeling op 7 april in Oss.
De leden ontvangen de uitnodiging tzt per mail.

Komt jouw lievelingsfoto van je Ier in de eregalerij?

Het lijkt ons leuk om van zoveel mogelijk NIWC-leden twee van de voor hen meest dierbare en/of leuke foto’s van hun Ierse Wolfshond(en) te ontvangen, met een paar regels tekst erbij. Dat mogen ook foto’s uit het verleden zijn. Uit deze foto’s zal vervolgens een selectie worden gemaakt door de redactieleden (die zelf uitgesloten zijn van deelname) van tien foto’s die hen het meest aanspreken. Deze zullen dan in de Shamrock van april 2019 worden gepubliceerd. De deadline voor inzending is 20 februari 2019

Het gaat dus niet om kwalitatief de beste foto’s, maar om hoe ze overkomen en of ze wat met je doen. Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd. In het geval van een groot aantal inzendingen zal worden overwogen om nog eens tien foto’s te publiceren in de Shamrock van augustus 2019.

Graag jullie inzending sturen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Carin Kraan

In memoriam Toon Grintjes 1961 - 2019

Wij ontvingen het trieste bericht dat Toon Grintjes afgelopen zaterdag 5 januari 2019 op 57 jarige leeftijd is overleden.
Toon was al langere tijd ernstig ziek maar genoot zoveel mogelijk samen met zijn vrouw Marleen en zijn Ierse wolfshond van het leven.
Als groot bewonderaar van de levenswijze en cultuur van de Indianen werd Toon door zijn vrienden ook wel 'The Chief' genoemd. Motor rijden, muziek luisteren, honden en gezellig kletsen stonden hoog op zijn interesselijst. Sinds een kleine drie jaar was Toon lid van de NIWC en hebben we hem leren kennen als een positief, open en vriendelijk mens met een groot hart voor zijn eigen dieren en voor de dieren in het algemeen.

Wij wensen Marleen, familie en vrienden heel veel sterkte met het verwerken van dit verlies.

Namens het bestuur,
Trudy Zantingh

De uitvaart van Toon vindt plaats in besloten kring.
Als  u een condoleancebericht wil sturen dan kan dat via dit mailadres  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. uw bericht wordt dan doorgezonden aan Marleen.

Welkom bij de Nederlandse Ierse Wolfshond Club

De Nederlandse Ierse Wolfshond Club (NIWC) heeft als belangrijkste doelstelling de instandhouding en verbetering van het Ierse Wolfshondenras, de bevordering van de gezondheid en het welzijn van de tot dit ras behorende honden in het algemeen en het voorkomen en bestrijden van erfelijke gebreken van dit ras in het bijzonder.

De Nederlandse Ierse Wolfshond Club (NIWC) komt voort uit Stichting de Ierse Wolfshond (SIW) en neemt vanaf 1 januari 2012 de taken van de SIW over. De NIWC is opgericht doordat de Raad van Beheer op Kynologisch Gebied in Nederland sinds 2009 niet langer de regel 1 vereniging per ras hanteert. Daardoor is het voor de NIWC mogelijk om lid te worden van de vereniging de Raad van Beheer, waardoor de NIWC via de erkennig als rasvereniging nationaal en internationaal zich nog sterker kan maken voor ons ras.

De NIWC heeft als doelstelling: de instandhouding en verbetering van de Ierse wolfshond. Reden hiervoor is dat de gezondheid van de Ierse wolfshond te weinig aandacht krijgt en wij daardoor het risico lopen dat binnen een aantal jaren ons ras niet meer bestaat. Wij zijn van mening dat wij alles op alles moeten zetten om te voorkomen dat ons unieke ras verloren gaat.

Lees meer