Activiteiten

zo dec 09 @11:30AM - 03:00PM
Winterwandeling
vr dec 14 @10:00AM - 05:00PM
Amsterdam HollandCup
za dec 15 @10:00AM - 05:00PM
Amsterdam Winner
za dec 22 @10:00AM - 05:00PM
Venray Kerstshow

Jonge Honden en Veteranendag, nu anders...

Op Zondag 23 September organiseert Stichting Rasgroep Windhonden (SRW) op verzoek van rasgroep windhonden weer een Jonge Honden- en Veteranen dag. Het is dit jaar het vijfde jaar dat de rasverenigingen van Rasgroep 10 de Jonge Honden- en Veteranen dag samen organiseren. Natuurlijk zijn wij als organisatie op zoek naar een goede formule voor dit gezamenlijke evenement. Daarom hebben we de afgelopen jaren geëvalueerd en zijn tot de conclusie gekomen dat een verandering wenselijk is. Dit jaar gaan we er een windhonden familiedag van maken waarbij iedereen kan genieten van elkaars jonge honden en veteranen. We halen het 'standaard' showelement er uit en gaan er een leuke maar vooral gezellige windhondendag van maken.

Deze dag bestaat uit verschillende onderdelen zoals:

Schoonheidskeuringen
De jongste puppies worden apart door een keurmeester besproken. Je krijgt uitleg wat de sterke punten van je pup zijn ten opzichte van de rasstandaard. Uiteraard krijg je hiervan een verslag.
De honden van 6 maanden tot 2 jaar en 7 jaar en ouder worden door 2 verschillende experts op 10 belangrijke kenmerken, zoals hoofd, gangwerk en rugbelijning, beoordeeld. Daarvoor is een puntenlijst ontwikkeld. Aan einde van de dag zijn er enkele prijsjes voor de oudste hond (bij veteranen), de jongste pup, en de verschillende onderdelen waarop beoordeeld wordt. De beoordeling van de liefste hond laten wij graag aan je zelf over.

Leren hond showen
Op deze dag gaan we je uitleggen hoe het er op een show aan toe gaat. Uiteraard krijg je de mogelijkheid om zelf met je hond aan de slag te gaan. Er zijn ring training instructeurs aanwezig die je hierbij zullen begeleiden.

Fun Coursing (onder voorbehoud)
In de middag gaan we onder begeleiding kijken welke honden het leuk vinden om om een (klein) stukje coursing te lopen. Op deze wijze hebben jij en je hond de mogelijkheid om op speelse wijze met de rensport in aanraking te komen en kan je tevens de jachtpassie beoordelen.

En er zijn andere spelletjes om samen met je hond te doen, zoals slalom, wipwap enz.

De genodigde keurmeesters voor alle rassen zijn:
Mevrouw Irmgard de Haan-de Levie
De heer Frans Gerritsen
Mevrouw Wilma Marijnissen-Boonen

Informatie:  
datum : 23 september 2018
dag : zondag
locatie : Manege de Fruithof, Dorpsstraat 5, Heteren
aanvang : 10:00 uur
online inschrijven via : www.windhonden.info
inschrijving sluit op: : 19-09-2018
ga voor meer informatie naar : www.windhonden.info